Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

FA Cuppen bringer det bedste frem i underdoggen

På lørdag står den igen på finale i verdens ældste fodbold turnering, nemlig den engelske pokalturnering FA Cuppen. I år står slaget i mellem sidste års mestre Arsenal FC og Premier League  kollegerne fra Aston Villa.

Historisk set, har der hvert år været store overraskelser undervejs i turneringen, også selvom det oftest ender med, at det er et af de store hold, som står med trofæet når finalen er blevet spillet, disse overraskelser er med til at skabe denne mytiske atmosfære der omgærder den traditionsrige turnering. Hver gang et mindre hold, tager fusen på et større hold, er det med til at booste troen hos alle hold der deltager, til tro de kan levere denne “One time” oplevelse. Der udover efterlader cup-formatet heller ikke plads til at have en dårlig dag hos de bedste hold, og skulle det ske, så står der ofte en sulten underdog klar til at tage pladsen i næste runde.

Sidste år var Hull City tæt på at tage fusen på Arsenal, der skulle bruge 2 gange 15 minutter ekstra for at besejre underdoggen for at kunne hjemtage pokalen. Hull bed altså mere end godt fra sig Endnu vildere fik det for sig i forrig års finale da Wigan tog sig til sejr i mod selveste Manchester City, det lidt kuriøse ved denne præstation var at Wigan i samme sæson rykkede ned fra Premier League og i den efterfølgende sæson spillede europæisk fodbold samtidig med at de befandt sig i den næstbedste engelske række.

I år må Arsene Wenger og Arsenal tage favoritværdigheden på sig i mod, i manager-sammenhæng, urutinerede Tim Sherwood og spillerne fra Aston Villa. Wenger har stået i denne situation rigtig mange gange og ved lige præcis, hvordan sådan en situation skal grejes til holdets fordel, imens det er første gang Tim Sherwood står i en finale som manager.

 

The Gunners klar til at bombe på Wembley

Arsenals trup er spækket med offensive våben, der er klar til at trumle hen over Aston Villas arbejdsmænd. Arsenal spiller formentlig efter devisen “Angreb-er-det-bedste-forsvar” i mens Aston Villas mere kollektiv-præget spillestil vil satse på dødbolde og enkeltmandspræstationer fra stærke Christian Benteke, som i denne sæson har været en enmandshær oppe foran for “The Villians”.

Aston Villa vil formentlig holde mange mand bag bolden og håbe på at de kan holde Arsenal fra scoring så langt hen i kampen som muligt, for så selv at slå til på en tilfældighed, via en dødbold eller en kontra. Arsenal derimod skal forsøge at finde balancen på midtbanen, da de forventeligt vil have bolden meget, og ikke må blotte sig for meget bagude når de bringer folk frem omkring Villas felt.

Netop den forventet envejs trafik i mod Aston Villas mål, vil kræver store indsatser fra Fabian Delph og Carlos Sanchez, som skal sikre at hjælpe det ellers hårdtprøvet Villa-forsvar med at holde en af denne sæsons store offensive profiler i Premier League Alexis Sanchez fra at udfolde sig og orkestrere den til tider sprudlende Arsenal offensiv, med raket kanterne Alex Chamberlain og Theo Walcott.

Hvis man tror på en underdog triumf i form af en Aston Villa sejr, kan den fås til odds 6,5 hos Bet365. Hvis man derimod vil holde sig til et favoritspil får man odds 1,5 på en Arsenal sejr.

Læs endnu en optakt til FA Cup Finalen 2015 her og bliv inspireret før du skal oddse på kampen!